Rohanós napokon a legegyszerűbb főétel egy olaszos tészta, amit villámgyorsan össze lehet dobni. Ez a ricottás-zöldborsós tészta 10 percen belül kész van. Ráadásul szuper finom és kiadós is. Bármilyen száraz tésztával elkészíthető, én gluténmentes penne-t használtam. Továbbá a borsó pesto is elkészíthető bármely friss zöldfűszerrel – bazsalikom, menta, kapor és petrezselyem talán a legalkalmasabb.
Hozzávalók
- 200g tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss zöldfűszer (menta, bazsalikom vagy petrezselyem)
- ½ citrom reszelt héja és kicsavart leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- 2 csésze fagyasztott zöldborsó (felolvasztva)
- 4 evőkanál ricotta
- Tálaláshoz: reszelt parmezán (opcionális), zöldfűszer levelek
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük. A zöldborsó felét a főzési idő utolsó percében a tésztához adjuk. Lecsepegtetjük, de kb. 1 csésze főzővizet megtartunk.
- Miközben a tészta készül, 1 csésze borsót egy kis konyhai robotgépbe teszünk. Hozzáadjuk a zöldfűszert, a citrom héját- levét és az olajat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Néhány másodpercig szemcsés mártássá eldolgozzuk. Hozzáadjuk a ricottát, jól összekeverjük, majd megkóstoljuk. Fűszerezzük és adunk hozzá még citromlevet, ha szükséges.
- A lecsepegtetett tésztát és borsót elkeverjük a ricottás mártással, majd reszelt parmezánnal, frissen őrölt borssal és néhány friss zöldfűszer levéllel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu