Ez a retek, uborka és paradicsom saláta a dél-amerikai salsa egyik modern verziója. Különösen jól passzol pikáns grillezett húsok mellé, vagy tökéletes hamburgerekbe és tortilla tekercsbe, taco-ba is!
Hozzávalók
- 15 dk érett paradicsom
- ½ kígyóuborka
- 10 dkg retek
- 1 marék mentalevél
- 1 kis fej lilahagyma
Öntethez:
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- ½ teáskanál dijoni mustár
- ½ teáskanál magos mustár
- 1 citrom vagy zöldcitrom leve
- 1 chili (opcionális)
Elkészítés
- A hagymát és a paradicsomot apróra vágjuk. Az uborkát (hosszában) félbevágjuk, majd kikaparjuk a puha részét. Az uborkát és a retket felkockázzuk.
- Az összes apróra vágott zöldséget egy nagy tálba szórjuk. A mentát apróra vágjuk, és a salátához adjuk.
- Ha alkalmazunk chilit, azt kimagozzuk, az ereket eltávolítjuk, majd a húsát apróra vágjuk és a salátához adjuk.
- Az öntetet összekeverjük, megkóstoljuk és ízlés szerint módosítjuk. Ráöntjük a salátára, jól átforgatjuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu