Ez a rákos tojásmuffin egész évben egy jó fogás. Tálalhatjuk ünnepi főételként (ropogós salátával) villásreggelire, ebédre vagy egy pohár pezsgő mellé, vagy előételként egy vendégváró menüben. Hidegen is finom, ezért ideális piknikre, büfés összejövetelekre, fogadásokra stb.
Hozzávalók
- 50 g folyami rákfarok
- 4 tojás
- 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
- csipetnyi cayenne bors (elhagyható)
- ½ csésze zöldborsó vagy apróra vágott zöldbab
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- ½ citrom reszelt héja
- Só bors
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Egy muffinsütő formát kikenünk vajjal.
- A tojásokat egy tálban felverjük. A rák farkát durvára vágjuk, hozzáadjuk a tojásokhoz.
- Hozzáadjuk a parmezánt, citromhéjat, zöldséget, bazsalikomot és egy csipetnyi cayenne-t (esetleg). Sózzuk, borsozzuk.
- Óvatosan összekeverjük, majd a masszát a muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk. Kb. 6 muffint kell kapnunk.
- A sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a sütőformában hagyjuk hűlni pár percig.
- Langyosan tálaljuk, vagy hagyjuk teljesen kihűlni.
Kapcsolatos receptek
- Tojásos receptek
- Parti falatok
- Brunch receptek
- Villásreggeli receptek
Zest.hu