Ez a folyami rákkal töltött tojás különleges alkalmakra való, például húsvétra, anyák napjára, Valentin-napra vagy évfordulók megünneplésére. Könnyen és előre elkészíthető (sőt, pár órás pihentetés után még finomabb!). Egy ropogós zöldsaláta kiegészítőjeként is tálalhatjuk.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 5 dkg készen tisztított, előfőzött folyami rákfarok
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 3 evőkanál Crème fraiche / görög joghurt/ tejföl
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál apróra vágott kapor vagy snidling
- 3 újhagyma
- Csipetnyi cayenne chili
- Csipetnyi csemege paprika
Elkészítés
- A tojásokat egy lábas hideg vízben forráspontig főzzük. Lefedjük, lekapcsoljuk a tűzhelyt, és 8 percig pihenni hagyjuk. Hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd 10 percig hideg vízben állni hagyjuk (ezt előző nap is elkészíthetjük, de töltésig tároljuk hűtőszekrényben). Tökéletes főtt tojás készítése>>
- A tojásokat megpucoljuk, majd félbevágjuk (hosszában). A tojássárgáját egy keverőtálba kikanalazzuk. Hozzáadjuk a joghurtot, zöldfűszert, mustárt, cayenne-t és paprikát.
- Az újhagymát apróra vágjuk, és a tojásos keverékhez adjuk.
- A rákfarkakat lemossuk, az esetleges héjdarabokat eltávolítjuk, majd a húst felaprítjuk. A keverékez adjuk. Kevés citromlevet is belekeverünk.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint beállítjuk az ízeket.
- A tojásfehérjéket a keverékkel megtöltjük, ezeket egy tálon elrendezzük. Tálalás előtt friss, aprított kaporral vagy snidlinggel megszórjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu