Ez a francia stílusú pulykamell tejszínes gombamártásban egy nagyon egyszerűen összedobható főétel, amely tökéletes lehet hétköznapi vacsorára vagy laza hétvégi ebédre. Rizzsel, főtt vagy petrezselymes burgonyával és ropogós salátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 pulykamell filé
- 1 fej hagyma
- ½ piros vagy sárga kaliforniai paprika
- 2 tavaszi kakukkfű levelei
- 10 dkg bébi csiperke gomba
- 1 dl főzőtejszín
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál dijoni mustár
- kevés citromlé
Elkészítés
- A pulykahúst falatnyi kockákra vagy csíkokra vágjuk.
- A hagymát és a kaliforniai paprikát felaprítjuk.
- Kevés olajat hevítünk egy vastag aljzatú lábasban, majd megdinszteljük a hagymát és a paprikát körülbelül 5 percig.
- Amikor megpuhultak, hozzáadjuk a pulykahúst és a kakukkfű leveleket. Sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, amíg a hús színe kifehéredik.
- Hozzáadjuk a gombát és kevés vizet vagy citromlevet. Lefedjük, és körülbelül 10 percig pároljuk, amíg a gombák levet engednek.
- Hozzáadjuk a babérlevelet, a mustárt és a tejszínt.
- Körülbelül 5-8 percig főzzük, miközben kevergetjük.
- Amikor a mártás sűrű, selymes és fényes lett, lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Megkóstoljuk és beállítjuk az ízeket – érdemes néhány csepp citromlevet is adni hozzá.
- A babérlevelet eldobjuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu