Néha kevés időnk van különleges alkalmakra, például évfordulókra, Valentin-napra, anyák napjára stb. finomságokat, nassolniovalókat készíteni. Azonban ha van egy-két tábla étcsokoládé, némi dió, mogyoró vagy szárított gyümölcs a kamrában, akkor nagyon könnyen készíthetünk házilag finom és mutatós csokiszeleteket. Ez a pisztáciás csokoládé nagyon egyszerűen elkészíthető – használhatunk sózott pisztáciát, akkor nem kell hozzá sót adni. A klasszikus változatban adjunk reszelt narancshéjat az olvasztott csokoládéhoz és/vagy egy kanál Cointreau-t (de ehhez sótlan pisztácia kell). Gasztro ajándékként is tökéletes!
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé, apróra vágva
- ½ csésze durvára vágott pisztácia
- Durva tengeri só (opcionális)
Elkészítés
- Sütőpapírral egy kis tepsit kibélelünk (kb. 30×20 cm).
- A csokoládé darabokat egy közepes üvegtálba szórjuk.
- Egy bögre vizet egy kis lábasba öntünk, majd felforraljuk. Az üvegtálat a csokoládéval ráhelyezzük- az alja ne érjen a vízhez.
- A csokoládét egy spatulával kevergetjük, amikor olvadni kezd. Amikor krémes, a tepsibe öntjük, és a spatulával egyenletesen elsimítjuk.
- Megszórjuk tengeri sóval és a pisztácia darabokkal.
- A tepsit a hűtőbe tesszük kb egy órára,
- Amikor megszilárdult, kivesszük, és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni, és felszeleteljük. Vagy még hidegen egyenetlen darabokra tördeljük.
- Légmentesen tároljuk.
Kapcsolatos receptek