Ez a pikáns zöldborsós humusz friss és zamatos, továbbá kissé csípős is. De ha kivágjuk a chili ereit vagy mellőzzük a chilit, akkor is szuper finom mártogatóst kapunk. Ideális tavaszi/nyári kerti partikon rágcsálnivalók mellé, vagy tálalhatjuk falafelek, vegán hamburgerek, grillezett bárányhúsok kísérőjeként i s.
Hozzávalók
- 1 bögre zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöld chili, kimagozva
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 kisebb citrom reszelt héja és leve
- 1,5 bögre főtt csicseriborsó (vagy 1 konzerv, lecsepegtetve)
- 1 evőkanál tahini paszta
- 1 evőkanál apróra vágott mentalevél
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
Elkészítés
- A borsót forró víz felett 5 percig gőzöljük, leszűrjük és hideg víz alatt leöblítjük. (A főzővizet megtartjuk).
- Egy aprítógépben a csicseriborsót, fokhagymát, olajat, chilit, citrom héját és levét, tahinit és a fűszernövényeket addig pürézzük, amíg egy durva állagú masszát kapunk.
- Hozzáadjuk a zöldborsót és kevés főzővizet. Pürézzük, amíg egy krémes masszát kapunk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Néhány darab mentalevéllel, olívaolajjal, chiliszeletekkel és frissen őrölt borssal díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu