A következő pikáns sárgarépa krémleves nem csupán szuper egészséges, de különleges ízeket varázsol az asztalunkra. Ha nem pürézzük teljesen, akkor a szokásosnál sokkal érdekesebb sárgarépa főzelék is lehet..
Hozzávalók
- 50 dkg sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 2 cm tisztított gyömbér
- 40 ml juhar szirup
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fél liter zöldségleves
- Tálaláshoz: aprított snidling, krémes joghurt vagy créme fraiche (opcionális)
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A répákat megpucoljuk, 2 centis karikákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, a gyömbért lereszeljük.
- Mindezeket egy tepsibe tesszük, lelocsoljuk a juhar sziruppal és az olajjal, elkeverjük, majd 30 percig puhára sütjük a bemelegedett sütőben.
- A tepsiből mindent átöntünk egy lábasba, a keletkezett levet is, és felöntjük a zöldséglevessel.
- Felforraljuk, majd fedő alatt 20 percig rotyogtatjuk. Botturmixszal pürézzük.
- Joghurttal és aprított snidlinggel tálaljuk.
Tippek
- Ha durván turmixoljuk össze, akkor sárgarépa főzelék lesz belőle!
- Tálaljuk friss zsemlével, péksüteménnyel.
- A leves nagyon egészséges, valójában szuperételek kombinációja, így ideális immunerősítő késő őszi, téli napokra. Joghurt nélkül méregtelenítés alatt is fogyasztható, de szinte minden diétás, karcsúsító kúrába is passzol.
- Az őszi sárgarépa krémleves egyszerre édes és pikáns, gyerekeknek is ízlik!
Kapcsolatos cikkek
- Egészséges levesek
- Egészséges főzelékek
- Sárgarépa receptek
- Krémlevesek
Zest.hu