Ez a pikáns padlizsános tészta elkészíthető friss vagy maradék sült padlizsánból. Egyszerűen összedobható, ideális húsmentes napokon és passzol vegán étrendbe is. Gluténmentes tészta is alkalmazható.
Hozzávalók
- 1 közepes padlizsán
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöld chili (opcionális)
- 2 cm gyömbér
- 2 érett paradicsom
- 1 evőkanál curry por
- 1 marék friss koriander
- 20 dkg száraz tészta (lehet gluténmentes)
Elkészítés
- A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
- A padlizsánt összeszúrkáljuk, majd egy tepsibe tesszük. 45-60 percig puhára sütjük. Akkor jó, ha könnyen át lehet szúrni egy hústűvel. Hűlni hagyjuk, majd kikanalazzuk a húsát. A héját eldobjuk. (A húst felhasználásig hűtőszekrényben pihentetjük).
- Felpaprítjuk a hagymát, gyömbért, chilit és a fokhagymát.
- A paradicsomot apró kockákra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. Hozzáadjuk a hagymát, és puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és a chilit, majd egy percig kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a curry port, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb 10-12 percig főzzük.
- Közben a tésztát egy másik lábas forró vízben a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük, lecsepegtetjük.
- A padlizsánhúst a mártásba keverjük és 3 percig kevergetjük. Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és belekeverjük a koriandert. Mixerrel egy durva pasztává pürézzük. Ezt belekeverjük a tésztába, és egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu