A humusz az egyik legegészségesebb mártogatós, amely zöldségekkel fogyasztva ideális éhség ellen diétázók, fogyókúrázók számára. A következő pikáns humusz egy perzsa verzió, amit néhány fűszerrel bolondítanak meg a közel-keleten..
Hozzávalók
- 1 tk római köménymag
- 1 tk korriander mag
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 citrom leve
- 2 ek tahini
- 2 ek olivaolaj
- 1 tk chili pehely
- 3 gerezd fokhagyma, préselve
Elkészítés
- A fűszermagokat mozsárban durván összetörjük.
- A csicseriborsót lecsepegtetjük, egy kis maréknyit félreteszünk.
- A többit egy turmixgépbe töltjük, hozzáadjuk a citrom levét, olajat, tahinit, chilit, fokhagymát és a tört magok nagy részét. Sózzuk, borsozzuk, összeturmixoljuk, miközben annyi vizet öntünk hozzá, hogy a pép megfelelő állagú legyen.
- A humuszt egy tálkába áttöltjük, a félretett csicseriborsóval díszítjük, majd meghintjük 1 csipetnyi maradék tört fűszermaggal.
Tippek
- Tálaljuk mártogatósként pita kenyérrel egy görög vagy közel-keleti mezze keretében.
- Ideális szendvicstöltelék is lehet, különösen pita lepénybe töltve.
- Parti ételként is kiváló, vagy becsomagolható kirándulásokra, piknikre, uzsonnára.
- A fűszermagokkal, chilivel és némi citromlével feldobhatunk konyhakészen vásárolt humuszt is! A chilivel legyünk óvatosak!
- A pikáns humusz nem csupán egy különleges verzió, de szuper egészséges is! Ideális karcsúsító, diétás és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu