A következő petrezselymes spagetti recept ideális gyors vacsora vagy ebéd. Csupán 15 perc alatt elkészül, maradék főtt tésztából csupán 5 perc alatt. Roppant egyszerű az elkészítése, az eredmény viszont kimondottan friss és pikáns.
Hozzávalók
- 15 dkg spagetti
- 5 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk tört szárított chili
- 1 nagy maréknyi petrezselyem zöld
- Parmesan sajt (opcionális)
Elkészítés
- A spagettit megfőzzük, lecsurgatjuk.
- Egy serpenyőbe öntjük az olajat, és a aprított fokhagymát alacsony hőmérsékleten üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a tésztát és a chil darabokat, és felkapcsoljuk a tűzhely hőmérsékletét. 2-3 percig átsütjük, közben forgatjuk. Vigyázzunk arra, hogy se a chili, se a fokhagyma ne égjen meg, különben keserű lesz az étel!
- Hozzáadjuk az aprított petrezselyem zöldet, egyből tálaljuk. Esetleg megszórjuk reszelt sajttal, és rácsavarunk egy pici citromlevet.
Tippek
- A tésztát ne főzzük túl, fontos, hogy harapós, azaz al dente maradjon!
- Fontos az is, hogy a fokhagymát ne forró olajba tegyük, mert úgy hamar megsül, és az olaj nem veszi át az aromáját rendesen.
- Ha teljeskiörlésű tönköly lisztből, barnarizsből vagy kukoricalisztből készült spagettit (vagy egyéb tésztát) használunk, akkor méregtelenítés alatt is fogyaszthatjuk (sajt nélkül!)
- Remek vegetáriánus és vegán étrendet követők számára – akik nem tudnak hús nélkül étkezni, kiegészíthetik egy-két szelet sült bacon szalonnával vagy maradék hús darabokkal (pl sült csirke). Egy-két szelet olajos szardella is remekül feldobja!
- A petrezselymes spagetti ideális tavaszi, nyári étel, hiszen laktató, de ugyanakkor friss és könnyed.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu