Forró nyári napokon egyszerű, vegetáriánus tésztaételek esnek legjobban főételként. Ez a pesztós tészta lóbabbal 10 percen belül elkészül, kiadós és szuper finom. Tálaljuk ropogós salátával.
Hozzávalók
- 20 dkg száraz tészta (lehet glutén-mentes is)
- 10 dkg fejtett lóbab (friss vagy fagyasztott)
- 2 evőkanál jó minőségű pesto
- 1 evőkanál fenyőmag
- ½ citrom reszelt héja és leve
- Tálaláshoz: reszelt parmezán, bazsalikomlevél
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük. A babot a főzés utolsó 5 percében hozzáadjuk.
- Közben összekeverjük a pesztót a citromlével és héjjal. Enyhén megpirítjuk a fenyőmagot.
- A tésztát és a babot lecsepegtetjük, majd visszatesszük a lábasba. Ráöntjük a pestót, hozzáadjuk a fenyőmagot, és alaposon elkeverjük.
- Melegen tálaljuk, néhány bazsalikomlevéllel és reszelt parmezánnal megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu