A fekete káposzta (Cavolo nero) az olasz konyha egyik alap zöldsége. Kimondottan egészséges, s mivel az íze jellegzetesen diós, így elég csak párolni, vagy egytálételekbe, levesekbe beleszórni. Ez a párolt fekete káposzta szalonnával kiegészítve egy remek köret egészben sült baromfi, marhahült, vadak mellé, de tésztával és találhatjuk egy gyors ebédként.
Hozzávalók
- 100 g pancetta (kis kockára vágva) vagy hasonló húsos szalonna
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 1 fej Cavolo Nero
- Fél citrom leve
- Őrölt bors
Elkészítés
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a pancettát, és ropogósra sütjük.
- Közben a fekete káposztát vékonyan felszeleteljük (vastag részeket eltávolítjuk) majd leöblítjük.
- A szalonnához adjuk a fokhagymát, és néhány másodpercig keverjük.
- Belekeverjük a lecsepegtetett káposztát és a citromlevet. Lefedjük, és alacsony hőfok felett 5 percig puhára pároljuk.
- Borsozzuk, és melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu