A következő paradicsomos sült csirkecomb recept nagyon egyszerűen elkészíthető, és olyan finom, hogy akár vendégváró ételként is tálalhatjuk – de nagyon ideális családi ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 1 kg csirkecomb (alsó és felső)
- 4 ek méz
- 2 ek Worcestershire szósz
- 1 ek magos mustár
- 8 ek ketchup
- 4 paradicsom, gerezdekre vágva
Elkészítés
- A combokról lehúzzuk a bőrt. A szószokat összekeverjük (méz, Worcestershire szósz, mustár és ketchup) majd ráöntjük a csirkecombokra, jól megforgatjuk a mázban. Ha van időnk 30-60 percig pácolni hagyjuk ( de az kihagyható), majd egy tepsibe áttöltjük. Sózzuk, borsozzuk.
- 200 fokon 15 percig sütjük, kivesszük a tepsit, egy szűrőlapáttal leszűrjük a keletkezett zsírt, megforgatjuk a combokat és visszatesszük a sütőbe 10 percre.
- Ismételten kivesszük a tepsit a sütőből, hozzáadjuk a paradicsom gerezdeket, amiket meglocsolunk a mártással. A combokat megfordítjuk és 5-10 percig tovább sütjük. Akkor jó, amikor a szósz ragadós és kissé karamellizálódott.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk krumplipürével és egyéb zöldséges körettel vagy salátával. Köretek>>
- A szószt ne dobjuk el – öntsük le a köretet vagy krumplit vele, a maradékot pedig használjuk fel mártogatósként.
- A paradicsomos sült csirkecomb nagyon finom és egyszerű étel – mivel édes, gyerekek is szívesen fogyasztják! A fenti recept 4 főre bőven elég. A maradékot használjuk fel salátákhoz.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu