A paradicsomos kuszkusz nagyon gyorsan elkészíthető, éppen ezért ideális olyan alkalmakra, amikor hamarjában kell készítenünk valami egyszerű de nagyszerű köretet a család vagy vendégeink számára..
Hozzávalók
- 15 dkg kuszkusz (kis szemű)
- 10 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg kesúdió
- 1 maréknyi mentalevél, aprítva
- Fél lilahagyma
Elkészítés
- A kuszkuszt a használati utasítás alapján elkészítjük.
- Közben a hagymát felszeleteljük, a paradicsomokat félbevágjuk, a kesúdiót száraz serpenyőben megpörköljük.
- A kuszkuszt egy villával összetörjük, majd elkeverjük a hozzávalókkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- A saláta tálalható hidegen vagy melegen is. Ideális köret grillezett húsok mellé – különösen passzol bárányhúshoz.
- Önmagában ideális főétel lehet egy vegán vagy méregtelenítő étrendben.
- A paradicsomos kuszkusz egyszerű, egészséges és kiadós étel – kisgyerekek számára is ajánljuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu