
A következő paradicsomos csirkecomb babbal gazdagítva készül, így meglehetősen kiadós egytálételt kapunk. Szuper egyszerűen megvalósítható, az előkészületek csupán néhány percet vesznek igénybe.
Hozzávalók
- 4 pár csirkecomb (vagy 8 db vegyes)
- 1 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 szál kakukkfű
- 1 konzerv fehérbab
- 15 dkg koktél paradicsom
- 1 vörös chili
- 1 dl fehérbor vagy víz
- 1 kis maréknyi zöldfűszer (lásd tippek)
- Fél citrom reszelt héja
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A combokat egy tepsiben elrendezzük, az olajjal bedörzsöljük, majd sózzuk borsozzuk őket.
- A fokhagymákat (héjjal együtt) késsel kissé összezúzzuk.
- A fokhagymákat és a kakukkfű szárakat a hús köré szórjuk.
- A bemelegedett sütőben 25 percig sütjük.
- Közben a chili magházát eltávolítjuk, majd csíkokra szeleteljük. A babot lecsepegtetjük.
- A tepsit kivesszük a sütőből, a hús köré szórjuk a chili csíkokat, babot és paradicsomokat. Felöntjük a borral vagy vízzel, visszatesszük a sütőbe további kb. 25 percre.
- Amikor a hús átsült, bőre szép barna, kivesszük a sütőből – a fokhagyma héjakat és a kakukkfű szárakat eldobjuk.
- Tálalás előtt reszelt citromhéjjal és aprított zöldfűszerrel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk krumplipürével vagy friss kenyérrel. Ajánlatos egy gyors zöldsalátát vagy párolt zöldséges köretet is tálalni mellé, de kihasználhatjuk a sütő másik polcát valami egyszerű sült zöldséges köret készítéshez.
- A zöldfűszer lehet petrezselyem zöld, koriander vagy bazsalikom.
- A paradicsomos csirkecomb babbal ideális laza családi, baráti étkezésekre vagy lustálkodó hétvégékre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
