Vegetáriánus hamburgert nagyon sok alapanyagból készíthetünk. Különösen ideális a csicseriborsó, ugyanis könnyen összeáll. A következő paradicsomos csicseriborsó burger egy szuper egyszerű verzió..
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)
- 1 kisebb tojás
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 ek aprított snidling
- 1.5 ek sűrített paradicsom
- olívaolaj
- Tálaláshoz: paradicsom szeletek, salátalevelek, majonéz, zsemle vagy pitta kenyér
Elkészítés
- A csicseriborsót leöblítjük, lecsepegtetjük, robotgépbe töltjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, durván összeturmixoljuk (a massza ne legyen teljesen pépes!)
- A masszából 3-4 gombócot formálunk, ezeket a két tenyerünk között lapos korongra nyomjuk.
- A burgerek mindkét oldalát olajjal lefújjuk vagy bekenjük, majd a sütőtálcára helyezzük.
- Ha van időnk, hűtőszekrényben pihentetjük.
- 220 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
- Tálalás előtt a zsemléket félbevágjuk, esetleg megpirítjuk – majd megkenjük majonézzel, megtöltjük paradicsomszelettel, salátalevéllel és a kész csicseriborsó burgerrel.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Mivel kissé arabos az íze, így nagyon jó töltelék pitta vagy hasonló lepénybe.
- Pikáns ízeket kedvelők kiegészíthetik aprított chilivel vagy harissa pasztával.
- A paradicsomos csicseriborsó burger nem csupán egy érdekes vegetáriánus verzió, de szuper egészséges is, így megfelelő kenyérbe töltve vagy kenyér nélkül fogyasztható diétás, fogyókúrás, egészségtudatos étrendek keretében.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu