Az olaszok egyik kedvenc étele a bableves, így számtalan recept létezik. A paradicsomos bableves egy téli verzió, amelyben kelkáposzta is van, így szuper egészséges. Remek melegítő leves hideg, téli estékre. Elkészítése csupán 20 perc..
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1közepes sárgarépa
- 1 szál angol zellerszár
- 1 tk friss kakukkfű levél
- 6 dl zöldségleves
- 1 konzerv aprított paradicsom (400ml)
- 1 konzerv barnabab (Borlotti)
- 15 dkg kelkáposzta levél
- Tálaláshoz: parmesan (opcionális)
Elkészítés
- A hagymát és a répát felaprítjuk, a zellerszárat felszeleteljük.
- A káposztát vékony csíkokra vágjuk.
- A babot lecsurgatjuk, leöblítjük, lecsepegtetjük.
- Egy lábasban az olajat felmelegítjük, majd a hagyma, répa, zeller darabokat a kakukkfűvel együtt 5 percig sütjük – közben kevergetjük.
- Felöntjük a levessel, paradicsommal, hozzáadjuk a babot, felforraljuk, majd 10 percig fedő alatt rotyogtatjuk. Beletesszük a káposzta csíkokat, 5 percig főzzük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss zsemlével, kenyérrel – esetleg reszelt parmesan sajttal.
- A leves kiadós, így remek főétel lehet. Továbbá vegán, így ideális méregtelenítésre, fogyókúrázók, diétázók számára (persze sajt nélkül!).
- Barnabab helyett alkalmazhatunk fehér vagy tarkababot is.
- A paradicsomos bableves nagyon egészséges is, remek egy egészséges étrend keretében és ideális téli immunerősítő. Gyerekek számára különösen ajánljuk (mivel paradicsomos, szívesen fogyasztják, talán még a káposztát is megeszik!)
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu