A következő paradicsom, vizitorma és feta saláta néhány perc alatt összedobható, így ideális gyors ebédek, vacsorák mellé – vagy brunch-ra, grill-partikra stb.
Hozzávalók
- 4-8 db fürtös paradicsom
- 5 dkg feta sajt
- 5 dkg fekete olajbogyó (magozott)
- 5 dkg vizitorma
- 2 ek olívaolaj
- 1ek balzsamecet
Elkészítés
- Nagyságtól függően a paradicsomokat félbe vagy gerezdekre vágjuk.
- A sajtot kis kockákra vágjuk.
- Egy tálalóba szórjuk a vizitormát, majd megszórjuk a fetával, paradicsom szeletekkel, és az olajbogyókkal. Sózzuk, borsozzuk, leöntjük az olajjal és a balzsamecettel.
Tippek
- Tálaljuk sült vagy grillezett húsok, halak köreteként – elsősorban mediterrán jellegű ételek mellé passzol.
- Szuper saláta lehet felvágottak, maradék sültek mellé is – vagy szendvicsekbe, tortillába, pitta kenyérbe töltelékként, illetve kiegészítő salátaként.
- Lehetőleg jó minőségű balzsamecetet alkalmazzunk – az olcsó csupán cukrozott ecet!
- A paradicsom lehet közepes vagy mini méretű – akár szilva-alakú is. A lényeg, hogy érett és friss legyen!
- A paradicsom, vizitorma és feta saláta nem csupán szuper gyorsan összedobható, de egészséges is, így remekül passzol diétás és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu