Ez a paradicsom és szójabab saláta nagyon jól passzol japán stílusú grillezett halakhoz, húshoz vagy tofuhoz. Mindössze 5 perc alatt összedobható, vegán, egészséges és nagyon finom!
Hozzávalók
- 15 dkg vegyes paradicsom
- 3 vagy 4 szál újhagyma
- 1 csésze fagyasztott szójabab (edamame)
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz (gluténmentes, has szükséges)
- ½ teáskanál pirított szezámolaj
- 1 teáskanál repceolaj
- 1 evőkanál rizsborecet
- 1 csipet pálmacukor
- ½ teáskanál szezámmag
- Zöldcitrom leve
Elkészítés
- A szójababot forrásban lévő víz felett gőzöljük vagy forralt vízben blansírozzuk, majd hideg víz alatt leöblítjük. Lecsöpögtetjük, és egy tálba szórjuk.
- Az újhagymát vékonyan, hosszában felszeleteljük, a paradicsomot félbevágjuk, majd a babhoz adjuk.
- A szójaszószt, rizsborecetet, az olajokat és cukrot összekeverjük, majd a babra öntjük.
- Adunk hozzá kevés lime levet, és jól összekeverjük. Megkóstoljuk és ízlés szerint kiegészítjük.
- Ezt a salátára öntjük, és óvatosan átforgatjuk. A tetejére szórjuk a szezámmagot.
- Ha időnk engedi, tálalás előtt néhány percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu