Ez a paprikás garnéla zöldborsóval valójában a magyar borsópörkölt és spanyol paradicsomos garnéla fúziója. Isteni finom, és tuti egyszerű az elkészítése. Főtt burgonyával, tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 nagy érett paradicsom vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 bögre zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 300 ml zöldség alapleves
- 175 g nyers királyrák vagy garnélarák
- Tálalás: apróra vágott zöldpetrezselyem és friss, szeletelt chilipaprika vagy chili pehely (opcionális)
Elkészítés
- A hagymát finoman felaprítjuk.
- A sárgarépát és a paradicsomot durván felaprítjuk.
- Egy nehéz alapú lábasban 1 evőkanál növényi olajat felhevítünk, és puhára dinszteljük ebben a hagymát és a sárgarépát, amíg a hagyma megpuhul.
- Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, keverjük egy percig, majd felöntjük fel az alaplevessel. Hozzáadjuk a paradicsomot és a piros paprikát.
- Lejjebb állítjuk a hőfokot, és körülbelül 10 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.
- Hozzáadjuk a zöldborsót. Felforraljuk, és hozzáadjuk a garnélarákokat.
- Lefedjük és 3-5 percig főzzük, amíg a garnélarák színe roséra változik. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Apróra vágott zöldpetrezselyemmel és esetleg chilivel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu