Kevesebb, mint 10 perc alatt összedobható ez a pácolt olajbogyó aszalt paradicsommal – a delikben és szupermarketekben kapható termékek árának töredékéért. Tálaljuk rágcsálnivalóként egy pohár bor mellé, vagy adjuk hozzá salátákhoz, tésztaételekhez, pizzákhoz, péksüteményekhez, pogácsákhoz, kenyér tésztához stb! Hűtőben több hétig tárolható.
Hozzávalók
- 1 bögre zöld, kimagozott olajbogyó, sós lében eltett
- 1 csésze fekete kimagozott olajbogyó, sós lében eltett
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
- 1 szál zellerstár
- 1 tk szárított oregánó vagy majoránna
- 2 evőkanál almaecet
- 2 tk balzsamecet
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 szárított paradicsom, üvegből (olajban eltett)
- Só, Őrölt bors
Elkészítés
- Az olajbogyókat lecsepegtetjük egy tálba.
- A fokhagymát, zellert és az újhagymát (a zöld részét is) felaprítjuk. Ezeket hozzáadjuk az olajbogyóhoz, a szárított oregánóval együtt.
- Félbevágjuk a chilit, eltávolítjuk a magokat és az ereket. A húsát feldaraboljuk, ezt hozzáadjuk az olajbogyóhoz (chili helyett használhatunk fél pirospaprikát, így nem lesz pikáns).
- Hozzáadjuk az eceteket és az olívaolajat.
- Az aszalt paradicsomot apró szeletekre vágjuk, és az olajbogyóhoz adjuk.
- Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
- Jól összekeverjük, majd az olajbogyót és a pácot áttöltjük egy sterilizált üvegbe, majd lezárjuk.
- Hűtőben legalább 2 órán át pácoljuk, lehetőleg egy éjszakán keresztül. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu