Ez az olaszos omlett egy könnyen elkészíthető étel – kiváló reggelire, brunch-ra vagy ebédre. Használható más prosciutto-t is a recepthez, és lehet hozzáadni egy-két szelet mozzarellát i! Mivel a pármai sonka és a parmezán meglehetősen sós, így nincs szükség extra sóra. Tálaljuk zöld salátával, pirítóssal vagy friss péksüteménnyel.
Hozzávalók
- 3 közepes tojás
- 4 koktél vagy 2 aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 2 szelet pármai sonka
- Néhány db bazsalikomlevél
- 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítés
- A tojásokat kissé felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a parmezán sajtot.
- Egy serpenyőben kevés olajat felmelegítünk. Amikor forró, beleöntjük a tojáskeveréket, és hagyjuk egyenletesen szétfolyni. Lejjebb állítjuk a hőfokot.
- A paradicsomokat félbevágjuk, az aszalt paradicsomokat csíkokra. Ezeket az omlett egyik felére szórjuk, a pármai sonkát a másik felére helyezzük.
- A serpenyőt lefedjük, és körülbelül 5 percig párolni hagyjuk.
- Amikor a tojás felülete már nem kocsonyás, rászórjuk a bazsalikom leveleket, majd óvatosan félbehajtjuk. Még egy percig sütjük, majd kicsúsztatjuk egy tányérra.
- Egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu