A sajtos tészta kedvelőinek ajánlom ezt a fantasztikusan egyszerű, de nagyszerű receptet. Az olasz sajtos tészta 10 perc alatt elkészíthető, különlegesen finom és meglehetősen kiadós is. Én gluténmentes spagettivel szoktam elkészíteni, de bármilyen más tészta is jó hozzá.
Hozzávalók (személyenként)
- 5 dkg Dolcelatte
- 2 evőkanál zsíros tejszín vagy creme fraiche
- 1 marék petrezselyemzöld, aprítva
- 1 evőkanál enyhén pirított fenyőmag vagy aprított dió
- ½ teáskanál reszelt citromhéj
- 10 dkg spagetti (gluténmentes is lehet) vagy egyéb száraz tészta
- őrölt bors
Elkészítés
- A tésztát a csomag utasításainak megfelelően megfőzzük.
- Közben a sajt peremét eltávolítjuk, és a sajtot egy kis lábasba morzsáljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a citrom héját, majd óvatosan felmelegítjük. Amikor a sajt megolvadt és a szósz buborékolni kezd, lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Amikor a tészta megfőtt, egy tésztafogó csipesszel átszedjük a sajtos mártásba, és jól összekeverjük.
- Belekeverjük a zöldpetrezselymet majd fenyőmaggal és őrölt borssal megszórva pronto tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Gyors tészták
- Olasz receptek
- Kéksajtos receptek
Zest.hu