Ezek az olajbogyós denevérek házi, vegán tapenade-al készülnek, így mindenki fogyaszthatja őket. Továbbá lehet alkalmazni glutén-mentes leveles tésztát is, így mindenmentes lesz a parti falat. Nagyon fincsi és szellemes rágcsálnivaló egy Halloween bulin!
Hozzávalók
- 1 csésze fekete, magozott olajbogyó
- 2 apró gerezd fokhagyma, préselve
- Egy marék petrezselyemlevél, apróra vágva
- 1 evőkanál lecsepegtetett kapribogyó
- Olívaolaj
- Citromlé
- 1 készre nyújtott pizza tészta vagy leveles tészta
- Pizza szósz vagy ketchup
Elkészítés
- Az olajbogyót, fokhagymát, kapribogyót és a petrezselymet egy kis konyhai robotgépbe tesszük, majd szemcsésre daráljuk.
- Annyi olívaolajat és citromlevet adunk hozzá, hogy egy kenhető, de tömény pasztát kapjunk.
- A sütőt 190 C fokra bemelegítjük.
- A tésztát egy tiszta munkafelületen kitekerjük, majd denevér alakú keksz formával kiszaggatjuk.
- A denevéreket egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- Mindegyiket enyhén megkenjük pizzaszósszal vagy ketchuppal, különösen a széleit, majd kanállal vagy ecsettel rákenjük az olajbogyós pasztát.
- Kb 10-15 percig sütjük. Amikor a szélek aranybarnák, akkor jó.
- Hűlni hagyjuk, majd szemeket rajzolunk rájuk mustárral vagy majonézzel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu