A következő sült csirke recept nem csupán a cukkini és cékla jelenléte miatt nyárias, hanem azért is, mert gyorsan elkészíthető, azaz nem kell órákon át sütni, így tovább maradhatunk a strandon! A nyári sült csirke elkészíthető előre felvágott csirke darabokból, vagy egész csirkéből is..
Hozzávalók
- 1 kisebb csirke (vagy 8 csirke darab)
- 3 ek olívaolaj
- 2 nagy cukkini
- 8 bébi cékla
- 5 kakukkfű szál
- 1 egész fokhagymafej
Elkészítés
- A sütőt beállítjuk 200 fokra.
- A cukkinit darabokra vágjuk, a céklákat megpucoljuk és félbe vágjuk. A fokhagymafejet gerezdekre bontjuk (de nem kell megpucolni).
- A csirkét 8 részre felvágjuk egy éles ollóval vagy késsel.
- Egy nagy serpenyőben 1ek olívaolajat felmelegítünk, majd a csirke darabokat bőrrel lefelé, 5 percig barnára sütjük.
- Egy tepsibe átteszzük a csirke darabokat, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és 10 percre a sütőbe tesszük.
- Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, majd megszórjuk a kakukkfű levelekkel, kissé megforgatjuk a keletkezett szaftban, majd kb 25 percig szép barnára sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Lehet nagyobb céklákat is használni – ebben az esetben vágjuk fel gerezdekre őket.
- Tálaljuk nyári rizottóval és vagy egyéb zöldséges köretekkel, salátákkal.
- A maradék csirkéből készítsünk salátát. Saláta receptek>>
- Adhatunk hozzá egyéb vagy más nyári zöldségeket is, pl zöldborsó, kaliforniai paprika, zöldbab stb
- A csirke csontvázat ne dobjuk el, készítsünk alaplevest belőle!
- A nyári sült csirke ideális családi ebéd vagy vacsora, különösen ajánljuk lusta hétvégékre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu