A fügét könnyen lehet sütni vagy grillezni, ami ideális gyors és egyszerű desszertek készítéshez. Elég például leönteni görög joghurttal, mézzel és pisztáciával és voila – kész van egy szuper ínyencség! Ez a verzió kicsit különlegesebb – joghurt helyett ricottával és narancsvirág mézzel tálaljuk. Ez a narancsos füge ricottával és mézzel remek villás reggelire is – ünnepei alkalmakra ki lehet egészíteni egy kis kanál Cointreau likőrrel!
Hozzávalók
- 8 friss füge
- 2 evőkanál narancsvirág méz
- 4-6 evőkanál ricotta
- ½ narancshéj és 1 evőkanál narancslé
- 3 evőkanál pisztácia bél, apróra vágva
- Menta levelek
Elkészítés
- A fügéket félbevágjuk, és mézzel enyhén megkenjük. Grill alatt 2-5 percig karamellizáljuk.
- Közben a maradék mézet összekeverjük a ricottával, a reszelt narancshéjjal és a kifacsart narancs levével. Megkóstoljuk és ízlés szerint kiegészítjük mézzel vagy narancslével.
- A fügéket egy tányéron elrendezzük, majd köréjük adagoljuk kanállal a ricottát. Meglocsoljuk egy kis mézzel, és rászórjuk a mentaleveleket, majd a pisztáciát.
- Langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu