A mogyorós gombakrém egy vegán szendvicskrém, amit töltelékként és mártogatósként is felhasználhatunk. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és napokig tárolható a hűtőszekrényben.
Hozzávalók
- 35 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 65 ml olívaolaj
- 1 ek aprított rozmaring
- 1 ek aprított kakukkfű
- 1 tk szárított élesztő
- Fél citrom leve
- 1 konzerv fehérbab
- 10 dkg pirított mogyoró, aprítva
- 3 ek aprított petrezselyem zöld
Elkészítés
- A gombát és hagymát apróra feldaraboljuk.
- Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, ebben a hagymát és gombát puhára sütjük. Hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet és élesztőt. Átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről, szűrőn keresztül a keletkezett szaftot lecsurgatjuk.
- A felét a babbal és a citromlével pürézzük, majd elkeverjük a maradékkal, az aprított mogyoróval és petrezselyem zölddel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Fogyasztás előtt legalább 1 órán át pihentetjük.
Tippek
- Tálaljuk crostini vagy pirítós feltétként, de mártogatós is leget sós keksszel, sajtos rúddal, nyers zöldségekkel.
- A recept kiegészíthető 1-2 gerezd fokhagymával, vagy fél aprított chilivel is.
- Ideális szendvicskrém – különösen salátalevéllel, uborkával, paprikával kombinálva.
- Felhasználhatjuk töltelékként is leveles tészta falatokhoz.
- A mogyorós gombakrém vegán – de élesztőt tartalmaz (ami kihagyható), így candida-diétába nem passzol.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu