Egy nyári grillezést fantasztikusan zár néhány grillezett gyümölcs. Ez a mézes-zöldcitromos grillezett ananász egy szuper egyszerű, mégis különleges desszert. Tálaljuk egy gombóc kókusz vagy citrus fagylalttal!
Hozzávalók
- 1 közepes ananász
- 3 evőkanál folyékony méz
- 1 zöldcitrom reszelt héja
- 1⁄2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- Éles késsel levágjuk az ananász tetejét, majd héját felülről lefelé haladva meghámozzuk.
- Az ananász húsát körülbelül 10 x 3 cm-es téglalap alakú hasábokra vágjuk.
- Mindegyikbe szúrunk egy nyártűt vagy pálcikát, közepesen forró grillsütőn vagy grill serpenyőn csíkosra sütjük minden oldalon.
- Közben a mézet, a zöldcitrom héját és a borsot összekeverjük egy kis tálban.
- Amikor az ananász húsa karamellizálódott, egy tányérra tesszük a nyársakat, és mind oldalon alaposan megkenjük a mézes sziruppal, majd megszórjuk kevés zöldcitrom héjjal, és zöldcitrom lét csavarunk rájuk.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu