Ez a mexikói padlizsánkrém valójában a guacamole padlizsános verziója. Álltalában előre sütött vagy grillezett padlizsánnal szoktam elkészíteni, így se perec az asztalon van. Remek mártogatós, tészta mártás, szendvics töltelék stb lehet nyáron.
Hozzávalók
- 1 közepes padlizsán
- 1 érett paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ chili paprika
- ½ lilahagyma
- 1 marék menta levél
- ½ tk római kömény
- ½ ek paprika
- Cayenne paprika, ízlés szerint
- Citromlé vagy zöldcitromlé
- Só, bors
Elkészítés
- Ha nincs elősütött padlizsánunk, akkor nyersen a sütőbe teszünk egyet (némi olívaolajjal megdörzsölve), és 35-30 percig puhára sütjük.
- Hűlni hagyjuk, majd a húsát kikaparjuk egy kis konyhai robotgépbe.
- Felaprítjuk a többi hozzávalót, és a padlizsánhoz adjuk.
- Krémessé pürézzük.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adunk még hozzá citromlevet stb.
- Egy kis tálba kanalazzuk, és rágcsálnivalókkal tálaljuk.
- Ha nem azonnal tálaljuk, akkor tároljuk lefedve a hűtőszekrényben!
Kapcsolatos receptek
- Padlizsán receptek
- Mártogatósok
- Mexikói receptek
Zest.hu