A chipotle paszta a mexikói konyha egy alapétele, ami egy sűrű, fűszeres krém. Ez a mexikói grillezett csirkecomb is ezzel készül, amely pikánssá varázsolja a húst. Delikben kapható kissé pikáns vagy a hagyományos, meglehetősen csípős Chipotle paszta – ha az utóbbit használjuk, akkor elég egy kiskanálnyi a recepthez. A combok hidegen is fogyaszthatók, így piknikre és kirándulásokra is becsomagolhatjuk, vagy tökéletesek lehetnek nyári kerti partikra, összejövetelekre. Tálaljuk salsával vagy ropogós zöldsalátával.
Hozzávalók
- 6-8 db csirkecomb (alsó/felső)
- 1 teáskanál olaj
- 1 evőkanál fűszeres chipotle paszta
- 2 teáskanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál szárított koriander
- 1 fokhagyma, préselve vagy ½ teáskanál fokhagymapor
- 1 lime leve és reszelt héja
- ½ teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál őrölt bors
Elkészítés
- A csirkecombokat egy fagyasztózacskóba tesszük.
- A többi hozzávalót egy kis tálban összekeverjük, majd a csirkére öntjük. Elkötjük a zacskót és a csirkecombokat alaposan bemaszírozzuk a pasztával a zacskón keresztül.
- Hűtőszekrényben minimum 30 percig pácoljuk – ideálisan 2 órán keresztül, de egy éjszakán át is lehet.
- A grillsütőt előmelegítjük, majd parázs felett szép barnára sütjük. Figyeljünk arra, hogy a hús megfelelően átsüljön.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Grill receptek
- Csirkecomb receptek
- Mexikói receptek