Ez a különleges, frissítő mentás-csokis sajttorta nem igényel sütést, és elkészíthető glutén-mentes kekszekkel is. Továbbá alkalmazhatunk a tortához egy közepes méretű sütőformát, vagy individuális formákat. Ideális desszert tavaszi és nyári kertipartikra.
Hozzávalók
- 3 dkg csokis keksz (lehet gluténmentes is)
- 3 dkg vaj, olvasztva
- 5 dkg fehér csokoládé (jó minőségű)
- 2.5 dkg mentalevél
- 25 dkg krémsajt, pl Philadelphia
- 5 dkg porcukor
- 1.5 dl sűrű tejszín
Elkészítés
- Kivajazunk 4 mini vagy egy közepes kerek torta-karikát.
- A kekszeket egy tálba tesszük, majd mozsártörővel vagy sodrófával morzsává összetörjük. Az olvasztott vajat a morzsára öntjük és jól összekeverjük. Ezt a keveréket az előkészített (és tálcára helyezett) karikákba kanalazzuk, és a hűtőben pihentetjük.
- A csokoládét apróra vágjuk, félretesszük.
- Kevés forrásban lévő vizet egy kis tálba öntünk. Hozzáadjuk a mentát és egy percig áztatjuk, majd hideg vízzel leöblítjük és egy kanál segítségével a szűrőn keresztül alaposan kinyomjuk belőle a vizet.
- A mentát, krémsajtot és a porcukrot egy kis robotgépbe tesszük. Néhány percig pürézzük, amíg jól össze nem áll.
- Egy keverőtálban a tejszínt lágy habbá felverjük. Belekeverjük a sajtos keveréket, majd az apróra vágott csokoládét. Ezt a keveréket egyenletesen elosztjuk a karikák között, majd legalább 4 órán vagy egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.
- Óvatosan kinyomjuk a tortákat a karikákból, majd tálalás előtt mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu