A menta és a bárányhús az angol, arab és görög konyhák kedvelt párosítása. A következő mentás bárányszelet nagyon egyszerűen elkészíthető, akár serpenyőben, akár grill sütőn..
Hozzávalók
- 4 bárányhús szelet, csontozott
- 1 csésze vörösborecet
- 2 közepes vöröshagyma
- 3 ek aprított mentalevél
- ½ tk bors
- 1 ek cukor
- 1 csésze csirkeleves
- Olívaolaj spray
Elkészítés
- Egy üvegtálban az ecetet elkeverjük a mentalevéllel. A hagymákat felszeleteljük, hozzáadjuk az ecethez. A tálba helyezzük a hús szeleteket, borsozzuk, elkeverjük, majd 1 órán át letakarva marináljuk.
- Egy grill serpenyőt olajspray-el bespriccelünk, felmelegítjük. A húst és a hagymaszeletekét egy lyukas szedőkanállal a forró serpenyőre átszedjük. 3-4 percig mindkét oldalon átsütjük.
- A húst átszedjük egy tálba, melegen tartjuk.
- A serpenyőbe öntjük a marinádot, rászórjuk a cukrot, felforraljuk, felére redukáljuk. Hozzáöntjük a húslevest, ismételten a mártás felére redukáljuk.
- A húst tálaljuk, a szósszal leöntjük.
Tippek
- Angolos menüben tálaljuk krumplipürével – arab menüben kuszkusz-szal.
- A hús grillsütőn is kisüthető – vigyázzunk arra, hogy ne száradjon ki.
- A sütés ideje attól függ, hogy milyen vastag a hús, és mennyire átsülve szeretjük. Ha nem kedveljük az angolos verziót, akkor süssük tovább, vigyázva arra, hogy ne süssük túl!
- A mentás bárányszelet elkészíthető külföldi (pl. új-zélandi) bárányhúsként árult juhhúsból is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu