Ennek a mentás bárány hamburger húspogácsáit előre el lehet készítheti, és a hűtőszekrényben (vagy fagyasztóban) tárolhatjuk sütésig. A húspogácsákat lehet grillsütőn serpenyőben vagy a sütőben sütni. Tálaljuk ízlés szerint salátával vagy grillezett zöldségekkel, zsemlében vagy kenyérlepényben.
Hozzávalók
- 40 dkg darált bárányhús
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 tojás (opcionális)
- 1 tk szárított oregánó
- 2 tk őrölt római kömény
- 1 tk só (kb.)
- 1 tk őrölt bors
- 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem levél
- 2 evőkanál apróra vágott menta levél
Tálaláshoz: pirított hamburger zsemle (szükség esetén gluténmentes) vagy pita stb, saláta levelek, uborka vagy uborka szeletek, sült hagyma, paradicsom szeletek stb.
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy keverőtálban kézzel összedolgozzuk, jól összegyúrva a masszát.
- A keverékből 4 nagy gombócót (vagy 8 kisebbet mini hamburgerekhez), majd enyhén lelapítjuk őket a tenyereink között.
- Egy tányérra helyezve a hűtőben pihentetjük.
- Amikor készen állunk a sütésre, kivesszük a hűtőből.
- Felhevítjük a grillsütőt / serpenyőt vagy előmelegítjük a sütőt, és mindkét oldalukon körülbelül 5 percig sütjük a húspogácsákat. Ha kissé rosén kedveljük a bárányhúst, akkor elég kb 3-4 perc.
- A hamburgereket összeállítjuk feltétekkel és szószokkal, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu