A meleg póréhagyma és bab saláta mustáros öntettel készül, így különösen passzol sertés sültek, sonka, grillezett húsok mellé. Elkészítése max. 15 perc, így ideális gyors és egyszerű köret..
Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 2 nagy póréhagyma
- 1 konzerv fehér bab
- 1 ek dijoni mustár
- 1 tk magos mustár
- 2 tk almaecet
- 1 csipetnyi nádcukor
- 1 maréknyi petrezselyem zöld
Elkészítés
- A póréhagymákat vékonyan felszeleteljük. A babot lecsurgatjuk, vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
- 2 ek olajat egy serpenyőbe töltünk, amikor forró, beletesszük a póréhagyma szeleteket, kissé megsózzuk, és alacsony hőfokon puhára sütjük (nem barnára!). Ez kb 10 perc.
- Közben a mustárokat elkeverjük az ecettel, a maradék olajjal és a cukorral. A petrezselyem zöldet felaprítjuk.
- A babot a puhára sült póréhagymához adjuk, átmelegítjük. Lehúzzuk a tűzhelyről, alaposan megborsozzuk, majd elkeverjük az aprított petrezselyem zölddel és az öntettel.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk egészben sült húsok vagy grillezett húsok mellé köretként. Különösen passzol sült sertéskarajhoz és főtt sonkához.
- A bab lehet tarka vagy barna is – sőt, akár lencsére is lecserélhetjük.
- Kiegészíthetjük egy gerezd préselt fokhagymával is.
- A meleg póréhagyma és bab saláta egy újabb példa arra, hogy gyorsan össze lehet dobni egyszerű-de-nagyszerű köreteket.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu