Ez a mangós-zöldcitromos csirkecomb édes-csípős ízeket varázsolja az asztalunkra. Ideális vendégváró főétel, amit nagyon egyszerűen el lehet készíteni. Tálaljuk rizzsel- a Thai kókuszos rizs különösen passzol mellé.
Hozzávalók
- 8 alsó és felső csirkecomb
- 1 hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kicsi vagy ½ nagy mangó
- 3 cm gyömbér, reszelve
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 evőkanál méz
- 1 piros chili, magozva (opcionális)
- 1 zöldcitrom reszelt héja és leve
- Tálaláshoz: apróra vágott friss koriander levél
Elkészítés
- A sütőt 180C fokra előmelegítjük.
- A csirkecombokat egy tepsibe tesszük.
- A hagymát 4 gerezdre vágjuk, majd a combok közé dugjuk. Megkenjük a csirkét és a hagymát az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk. A lereszelt és kifacsart zöldcitrom feleket a tepsibe tesszük (vágott oldallal lefele).
- A tepsit a sütőbe tesszük.
- Meghámozzuk a mangót és darabokra vágjuk a húsát. A mangót és a kifolyt levét egy aprítógépbe tesszük a fokhagymával, gyömbérrel, mézzel, zöldcitrom héjjal és chilivel együtt. Szemcsés pasztává pürézzük. Belekeverjük a zöldcitrom levét.
- 20 perc sütés után a csirkét kiveszük a sütőből, és leöntjük a kifolyt lét. Szilikon ecsettel mindegyik combot alaposan bekenjük a mangós mázzal.
- Visszatesszük a tepsit a sütőbe és további 20-25 percig sütjük, miközben a csirkecombokot egyszer megfordítjuk.
- Amikor a csirkecombok átsültek, ésszép aranybarnák, kivesszük a sütőből. Korianderlevéllel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu