Ez a mangós palacsinta ideális a hétvégi brunchra, vagy egy különleges villásreggelire pl Valentin napon, Anyák napján, évfordulókon. Nagyon egyszerűen elkészíthető, továbbá könnyen lehet variálni különböző diátáknak megfelelően – pl tejmentes változathoz használhatunk növényi tejet, és a recept gluténmentes lisztkeverékkel is megvalósítható.
Hozzávalók
- 1 mangó
- 1.5 dl tej (növényi alapú a tejmentes változathoz)
- 15 dk (szükség esetén gluténmentes)
- 1 tk sütőpor
- 2 tojás
- 1 zöldcitrom, héja és leve
- 1 tk repceolaj
- 1 evőkanál kókuszcukor (vagy nádcukor)
- Kevés agavé szirup
- Tálaláshoz: agavé szirup, reszelt zöldcitrom héj, joghurt (elhagyható)
Elkészítés
- Meghámozzuk a mangót. A húsát apró kockákra vágjuk.
- A felét egy konyhai aprítógépbe tesszük, majd a tejjel és a zöldcitrom levével pürézzük. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, pár másodpercig pürézzük.
- Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Végül belekeverjük a zöldcitrom reszelt héjának a felét. Félretesszük.
- Amíg a tészta pihen, elkészítjük a mangó kompótot. A zöldcitrom levét és a cukrot egy kis lábasban felmelegítjük. Hozzáadjuk a mangó darabokat és ízlés szerint egy-két kanál agavé szirupot. Amikor a mangó karamellizálódott, és a mártás ragacsos, hozzáadjuk a zöldcitrom héját és lekapcsoljuk le a tűzhelyt. Lefedve melegen tartjuk.
- Enyhén kivajazunk és felforrósítunk egy palacsintasütőt, majd 3 vagy 4 halmot szedünk rá a tésztából, amiket hagyunk kör alakúra szétterülni (vagy használjunk szilikon palacsintasütő formákat). Amikor a palacsinták felülete már nem folyékony, megfordítjuk őket, és kb.1 percig világos barára sütjük. Egy tányérra kiszedjük, és további palacsintákat sütünk a maradék tésztából.
- A palacsintákat melegen tálaljuk a mangókompóttal (és esetleg mangós joghurttal) leöntve, továbbá agavé sziruppal és zöldcitrom héjjal díszítve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu