Az alábbi málnás-kókuszos kenyér gluténmentes liszttel és növényi alapú kókusz joghurttal készült, de nyugodtan lehet normál lisztet és joghurtot is alkalmazni. A süti ideális reggeli kávé mellé vagy délutáni teázásra, kerti partikra, vendégségbe, piknikre, bulikra stb.
Hozzávalók
- 2 csésze liszt (gluténmentes lehet)
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ csésze kókuszreszelék
- 3 tojás
- ½ csésze muscovado cukor
- 1 tubus málna & kókusz joghurt (kb. 15dkg)
- ½ csésze olaj vagy olvasztott vaj
- 3 evőkanál málna lekvár vagy jam (diabetikus)
- Díszítésként: kókusz forgácsok
Elkészítés
- A sütőt 170 C fokra előmelegítjük. Egy közepes kenyérformát kivajazunk vagy olajozunk és kibéleljük sütőpapírral.
- A lisztet és a sütőport egy keverőtálban kombináljuk.
- Egy másik tálban habosra és világosra keverjük a tojást a cukorral. Hozzáadjuk az olajat és a joghurtot.
- A nedves és a száraz keverékeket kombináljuk és sima tésztává keverjük.
- A tészta felét a kenyérformába kanalazzuk, majd egyenletesen elosztjuk a lekvárt a tetején. Betakarjuk a maradék tésztával, és megszórjunk az aprított kókusszal.
- A sütő közepén 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Kikapcsoljuk a sütőt, majd a sütit a sütőben pihentetjük 5 percig (a sütő ajtaját nyitva tartva). Kivesszük a sütőből, további 5 percig pihentetjük, majd kifordítjuk egy rácsra.
- Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu