
Ebben a hónapban az egészséges életmód a témánk, és próbáljuk meggyőzni olvasóinkat arról, hogy egy általánosan egészséges életvitel sokkal hatásosabb, mint egy drasztikus fogyókra vagy kondizás. Mint már többször is említettük, ennek az alapköve az egészséges étrend, és a rendszeres testmozgás. Dietetikusok szerint a leghatásosabb fogyókúra low-carb diéta. Ez lehet, hogy a leghatásosabb – de nem a legegészségesebb, hiszen kimondottan rossz hatással lehet a szervezetünkre, kölönösen a májunra. Ennek ellenére íme egy lisztmentes palacsinta recept, amely fehérje-dús. A lenmag és a mandula nagyon egészséges, így ajánljuk ezt a palacsintát vagy puffancsot reggelire vagy egészséges süteményként! Piknikre is kiváló, továbbá nassolnivalóként vagy party-falatok alapjaként.
Hozzávalók
- 20g darált lenmag
- 30g dió
- 25g mandula liszt (darált mandula)
- 1 tk fahéj
- 2 tojás
- 120 ml szója vagy mandula tej (cukrozatlan)
- ½ tsp sütőpor
- egy csipet só
Elkészítés
- Turmixszoljuk össze a darált lenmagot és mandulát a fahéjjal, sóval és a dió darabokkal.
- Egy másik tálban keverjük el a tej felét a tojásokkal.
- Keverjük a két tál tartalmát össze – és tegyük be a hűtőszekrénybe kb egy órára (de ha nem vagyunk ilyen előrelátóak, ezt a lépést ki lehet hagyni).
- Egy óra eltelte után keverjük bele a sütőport és a tej másik felét.
- Palacsinta-sütőben süssünk ki 2-3 kisebb lepényt egyszerre – kb 2 perc mindkét oldalon. Használjunk vajat vagy hidegen sajtolt mogyoróolajt – de ne túl sokat, éppen hogy csak zsíros legyen a felület (vagy pedig keverjünk egy kis kanál olajat a tésztába).
Tippek
- A lisztmentes palacsintába lehet egy kis kanál vanília kivonatot is tenni, vagy más alapanyagokkal is kísérletezni – pl alma, ananász vagy más dió, mogyoró darabokkal.
- Tálaljuk a palacsintákat mézzel, túróval, vagy édes gyümölcs darabokkal. Nyáron nagyon finom vanília fagylalttal tálalva is.
- Természetesen lehet tehén vagy kecske tejet is alkalmazni, de jobb, ha a tejtermékeket redukáljuk az étrendünkben.
Kapcsolatos cikkek
