Ez a lencse, cékla és kecskesajt saláta gyors és egyszerű, továbbá kiadós és egészséges is. Ideális főétel kímélős, rohanós napokra vagy speciális étrendekbe..
Hozzávalók
- 15 dkg lencse (lásd tippek)
- 1 ek olívaolaj
- 2 tk balzsamecet
- Fél citrom kicsavart leve
- 1 salotta hagyma
- 1 szál zellerszár
- 1 maréknyi petrezselyem zöld
- 10 dkg bébi spenót
- 4 db főtt cékla
- 10 dkg puha kecskesajt
Elkészítés
- A lencsét megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
- Közben vékonyan felszeleljük a zellerszárt, felaprítjuk a hagymát és a petrezselyem zöldet. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, durván felaprítjuk. A céklát fél centis karikákra vágjuk.
- A lencsét lecsepegtetjük, elkeverjük az olajjal, citromlével és balzsamecettel. Hozzáadjuk az aprított nyers zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük.
- A salátába forgatjuk óvatosan a céklát, majd a kecskesajtot rámorzsáljuk.
Tippek
- Tálaljuk főételként friss, magvas zsemlével vagy rozskenyérrel.
- Remek saláta egy vegetáriánus étrendben – vegán étrendet követők lecserélhetik a kecskesajtot tofura.
- A lencse lehet zöld vagy barna szemű, ideális a puyi lencse.
- Lehetőleg jó minőségű balzsamecetet alkalmazzunk – az olcsó nem igazi balzsamecet, többnyire cukor.
- Lencse, cékla és kecskesajt saláta nagyon egészséges és diétás, így passzol fogyókúrás, egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu