Ez a krumplisaláta tonhallal és olajbogyóval kiegészítve egy kiadós főétel lehet. Továbbá a recept tökéletes maradék főtt burgonya felhasználására, de természetesen elkészíthető frissen is. Mivel jóval előre elkészíthető, így ideális bulikra, piknikre, kirándulásokra etc.
Hozzávalók
- 35dkg burgonya
- 1 babérlevél
- 1 kis doboz tonhal, sós lében
- 1 kis fej lilahagyma
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- ½ csésze pácolt olajbogyó
- 2 evőkanál aprított lapos petrezselyem
Elkészítés
- A burgonyákat és a babérlevelet egy lábas vízben felforraljuk, majd körülbelül 15 percig puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd hideg víz alatt leöblítjük. Ha szükséges a burgonyákat falatnyi nagyságú darabokra vágjuk. Egy keverőtálba tesszük őket, majd sózzuk, borsozzuk. Pihentetjük vagy lefedve lehűtjük (max 5 napig tárolható így).
- Összekeverjük a majonézt a mustárral, ecettel és olajjal.
- A tonhalat lecsepegtetjük, majd az öntettel elkeverjük.
- A hagymát apró kockákra vágjuk, ezeket a krumplihoz adjuk. Adhatunk hozzá egy csipet cayenne paprikát vagy chilipelyhet is.
- Az olajbogyókat a krumplihoz adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tonhalas keveréket. Sózzuk, borsozzuk, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint adunk hozzá még ecetet, mustárt, majonézt stb.
- A tetejére szórjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, és 10-15 percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu