A következő krumplisaláta makrélával készül, így egy komplett főételt kapunk. Gyorsan és egyszerűen összedobható, így ideális lusta vagy rohanós napokra. Ráadásul még egészséges is..
Hozzávalók
- 75 dkg újkrumpli
- 5 dkg rukkola
- 25 dkg füstölt makréla filé
- 1 salotta hagyma
- 2 ek aprított snidling
Öntethez
- 2 ek borecet
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk mustár
- 1 tk méz
Elkészítés
- A krumplikat megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük (egészben és héjjal együtt).
- A salotta hagymát felaprítjuk.
- Az öntetet kikeverjük, sózzuk, borozzuk, ha szükséges adunk még hozzá mézet, mustárt vagy olajat.
- A hal bőrét lehúzzuk, cafatokra szaggatjuk.
- A megfőtt krumplikat lecsepegtetjük, egy keverőtálba töltjük. Rászórjuk a haldarabokat, aprított hagymát és snidlinget. Elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egy tálaló edénybe szórjuk a rukkola leveleket, majd a közepébe töltjük a halas krumplit.
- Langyosan tálaljuk.
Tippek
- Ideális tavaszi, nyári kímélős ebéd vagy vacsora.
- Hidegen is fogyasztható – így remek parti, piknik étel lehet.
- A krumpli lehetőleg bio legyen, a héját is együk meg, hiszen abban van a vitamin túlnyomó része.
- A krumplisaláta makrélával remekül passzol egy egészséges étrendbe, sőt diétás, fogyókúrás étrendekbe is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu