A körte, dió és kéksajt egy klasszikus kombináció – amit rukkolával,vizitormával vagy bébispenót levelekkel kiegészítve salátaként is tálalhatunk. A következő recept tuti gyors és egyszerű, 5 perc alatt összedobható, az eredmény pedig egy igazi különlegesség..
Hozzávalók
- 2 db körte
- 3 ek frissen préselt almalé
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek aprított snidling
- 10 dkg dióbél
- 10 dkg vizitorma vagy rukkola levél
- 15 dkg gorgonzola kéksajt
- Só, bors
Elkészítés
- Az almalevet elkeverjük az olajjal és a felaprított snidlinggel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A körtéket meghámozzuk, csumázzuk, majd vékonyan felszeleteljük. Leöntjük az öntettel.
- A dióbelket egy serpenyőbe szórjuk, majd olaj nélkül, alacsony hőfokon kissé megpirítjuk. Félretesszük.
- A saláta leveleket vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
- Két tányérra szórjuk a salátaleveleket, ezeken elrendezzük a körte szeleteket, majd rászórjuk a dióbeleket. Végül rámorzsáljuk a sajtot, majd lelocsoljuk a visszamaradt öntettel.
- Tálaljuk.
Tippek
- A saláta ideális előétel lehet egy őszi, vendégváró menüben, vagy remekül zárhat desszert helyett pl egy hétvégi, családi ebédet!
- Gorgonzola helyett egyéb kéksajt is jó – de ehhez a recepthez lehetőleg ne alkalmazzunk túl sós verziókat (pl a dolcelatte szuper lehet, a rokfort kevésbé).
- A körte legyen érett, de ne túl érett!
- A körte, dió és kéksajt saláta egy szuper őszi ínyencség, piknikre, kirándulásokra és szabadtéri rendezvényekre is becsomagolhatjuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu