Egy Halloween party főszereplője lehet ez a Koponya lazacos sajtpástétom. Nagyon egyszerű elkészíteni, ijesztően jól néz ki és ráadásul még finom is az íze. Tálaljuk tortilla chipsekkel! Használhatunk hozzá füstölt makrélát vagy füstölt lazacot is.
Hozzávalók
- 1 konzerv lazac, lecsepegtetve
- 2 doboz krémsajt (400g)
- 50g puha vaj (elhagyható)
- Körülbelül 100 ml crème fraiche vagy tejföl
- 2 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csokor újhagyma (vagy 4 evőkanál apróra vágott snidling)
- 2 olajbogyó
- Só, bors
- Tabasco és Worcestershire szósz (ízlés szerint)
Elkészítés
- A lazacot lecsepegtetjük, majd a szűrőn keresztül kinyomkodjuk belőle villával a folyadékot.
- Egy nagy tálba szórjuk a lazacot.
- Hozzáadjuk a krémsajtot, vajat (ha használjuk), a citrom levét és reszelt héját. Belekeverjük az újhagymát vagy a metélőhagymát, és sóval, borssal ízesítjük.
- Adunk hozzá annyi tejfölt, hogy kenhető legyen, de maradjon tömény. Néhány csepp Tabasco & Worcestershire szószt is adhatunk hozzá. Alaposan összekeverjük.
- Áttesszük egy nagy tányérra, és tiszta kézzel koponyává formáljuk a masszát. Az ujjainkkal orrot, szemüregeket és egy szájat formálunk. Két olajbogyót teszünk a szemüregbe, mandula vagy újhagyma darabkákkal hiányos fogsort alakítunk.
- Tálalásig hűtőben pihentetjük, hogy kissé megdermedjen.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu