A következő köménymagos spenót krémleves elkészítése roppant gyors és egyszerű, 15-20 percen belül az asztalon lehet. Ráadásul meglehetősen egészséges is, ideális immunerősítő..
Hozzávalók
- 1 tk köménymag
- Fél kg spenót
- 1 db nagy burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Fél liter alap zöldségleves
- Tálaláshoz: rokfort kéksajt, tejföl vagy görög joghurt (opcionális)
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk. A spenótot átmossuk, lecsepegtetjük. A krumplit megpucoljuk, kockákra felaprítjuk.
- Egy nagy lábasban a kömény magot olaj nélkül megpirítjuk, amikor illatos, egy tányérra kiszedjük.
- Az oljata ugyanebben a lábasban felmelegítjük, majd a hagymát kb 5 percig puhára dinszteljük.
- Belepréseljük a fokhagymát, átkeverjük, majd hozzáadjuk a krumplit. Egy-két percig kevergetjük, majd felöntjük a zöldséglevessel. Hozzáadjuk a pirított köménymag nagy részét.
- Amikor a krumpli puha, hozzáadjuk a spenótot, elkeverjük, és kb 5 percig fedő alatt főzzük.
- Botturmixszal pürézzük, majd ízlés szerint tejfölt vagy krémes joghurtot keverünk bele.
- Tálaláskor a maradék köménymaggal megszórjuk és kéksajtot morzsálunk rá.
Tippek
- Tálaljuk pirított pita kenyérrel vagy friss kenyérrel, zsemlével.
- Mind a tejföl és-vagy a kéksajt elhagyható, így vegán (és tejmentes) lesz az étel.
- A rokfort egy igazán különleges dimenziót biztosít az ételnek, de ha nincs kéznél, egyéb sós kéksajt is alkalmazható!
- A levest fagyasztott spenóttal is el lehet készíteni.
- A köménymagos spenótleves egy érdekes verzió, érdemes kipróbálni.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu