A következő kolbászos tészta szuper gyorsan és egyszerűen összedobható. Ráadásul a zöldségek így egészségesebbé varázsolják. Garantáljuk, hogy családi kedvenc lesz, ugyanis gyerekek és felnőttek körében is sikert szokott aratni..
Hozzávalók
- 30 dkg száraz tészta
- 1 ek olaj
- 40 dkg chorizo vagy grill kolbász
- 1 fej lilahagyma
- 20 dkg vegyes kápia és zöld paprika
- 1 konzerv aprított hámozott paradicsom
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 ek balzsamecet
- Fél tk nádcukor (vagy barnacukor)
- 1 tk aprított rozmaring levél
- 1-2 csipetnyi szárított chili pehely (opcionális)
- 10 dkg mirelit zöldborsó
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük. A paprikákat megmossuk, vékony csíkokra felvágjuk. A kolbászt 2-3 centis darabokra felvágjuk.
- Forró vízben a tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük, lecsepegetjük, fedő alatt melegen tartjuk.
- Közben a felforrósított olajban a kolbász darabokat 2-3 percig megbarnítjuk, hozzáadjuk a paprika és hagyma csíkokat, majd alacsony hőfokon kb 5 percig sütjük. Amikor a hagyma puha, hozzáadjuk a sűrített és aprított paradicsomot, chilit, ecetet, cukrot, rozmaringot, zölborsót, majd forráspontig felmelegítjük. 5-10 percig rotyogtatjuk.
- Amikor a szósz sűrű és selymes, a paprika puha (de nem mállós), lehúzzuk a tűzhelyről és belekeverjük a tésztát. Melegen tálaljuk.
Tippek
- Ajánlatos tálalni még mellé egy egyszerű zöldsalátát vagy savanyúságot.
- A receptet kiegészíthetjük a végén aprított zöldfűszerrel – ideális pl a bazsalikom, koriander vagy zöldpetrezselyem.
- A maradék hidegen is finom, amely remek piknikre, kirándulásra, uzsonnára.
- A zöldborsót helyettesíthetjük egyéb mirelit, illetve szezonális zöldségekkel -pl ceruzabab, brokkoli, spenót, cukkini, fodros kel, de akár konzerv bab, csicseriborsó is jó.
- Allergiák: az étel tejmentes, mogyorómentes, szójamentes – glutén-mentes tésztával készítve lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Ennek főzési ideje (főleg a rizsalapú tészta esetében) sokkal kevesebb, ezt vegyük figyelembe!
- Mivel a kolbászos tészta 15-20 perc alatt elkészíthető, így ideális hétköznapi vacsorára, laza hétvégi ebédre vagy brunch-ra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu