A sült csirke chorizo kolbásszal a spanyol konyha egyik legnépszerűbb étele, amelynek rengeteg verziója létezik, hiszen sokféle zöldséggel lehet kiegészíteni. A következő kolbászos csirkecomb paprikával és fehérborban készül, amely fantasztikus ízeket varázsol az asztalunkra.
Hozzávalók
- 4 pár csirkecomb (vagy 8db alsó-felső)
- 15 dkg chorizo főzőkolbász
- 2 nagy lilahagyma
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 vörös kaliforniai paprika
- 3 szál kakukkfű
- 3 db babérlevél
- kb 1 tk szárított chili pehely
- 3 ek olívaolaj
- 2 dl fehérbor
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A kolbászt 2 centis darabokra felszeleteljük.
- A paprikákat csíkokra szeleteljük.
- A hagymákat megpucoljuk, gerezdekre szeleteljük.
- A combokat megmossuk, megtöröljük, egy nagy tepsibe fektetjük.
- A combok köré szórjuk a felszeletelt zöldségeket, kolbászt és babérlevelet.
- Sózzuk, borsozzuk, meghintjük chili pehellyel, majd lelocsoljuk az olívaolajjal.
- 20 percig sütjük, majd felöntjük a borral. További 20-30 sütjük.
- Akkor jó, amikor a csirke átsült, bőre szép barna.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Köretként párolt rizs vagy krumplipüré passzol mellé, továbbá egy mediterrán jellegű zöldsaláta.
- Friss kenyeret is tálaljunk mellé – szükséges lesz a tunkoláshoz (a keletkezett szaft szuper finom!)
- Lilahagyma helyett alkalmazhatunk mogyoróhagymát is (kb 35 dkg lesz szükségünk) – ezeket pucoljuk meg, majd egészben szórjuk a csirkecomb köré!
- A kolbászos csirkecomb paprikával ideális családi ebédre, baráti összejövetelekre. Ha a chili pelyhet moderáljuk, gyerekek számára is tálalhatjuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu