
Ez a kókuszos mungóbab curry lehet enyhén csípős vagy kimondottan erős. Vegán, gluténmentes, diétás és szuper egészséges. Tálaljuk párolt barna rizzsel. Kiváló lehet egy indiai menüben is.
Hozzávalók
- 30 dkg mungóbab
- 2 evőkanál zöldség olaj
- 1 evőkanál római köménymag
- 4 gerezd fokhagyma, darálva
- 1 vastag hüvelyknyi gyömbér, reszelve
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk kurkuma por
- ½ tk chili por
- ½ tk paprika (vagy chili por)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 konzervnyi víz
- 1 konzerv kókusztej
- 1 csokor korianderlevél, apróra vágva
- 1 zöldcitrom leve
Elkészítés
- A mungóbabot előző este beáztatjuk egy nagy tál vízben. Másnap lecsepegtetjük.
- Az olajat felhevítjük egy lábasban. Hozzáadjuk a római köménymagot, és körülbelül 1 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, 30 másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és átkeverjük.
- Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a vizet és a mungóbabot. Feljebb állítjuk a hőt, és felforraljuk, majd lefedjük, és alacsony hőfokon kb 30 percig főzzük, amíg a bab megpuhul.
- Beleöntjük a kókusztejet, feljebb kapcsoljuk a lángot. Kb 10 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, hozzáadjuk a zöldcitrom levét és a koriander leveleket.
- Megkóstoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Indiai receptek
- Vegán receptek
- Curry receptek
Zest.hu
