Ez a kínai zöldséges tojáslepény remek főétel egy gyors vegetáriánus ebédre vagy vacsorára, salátával tálalva. Vékony szeletekre vagy kockákra vágva viszont parti falat lehet italozás kiséréjeként, különösen a kínai újévi ünnepek alatt. Nyáron piknikre vagy kirándulásra is becsomagolható!
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 1 tk szezámmag
- 2 cm-es darab gyömbér, lereszelve
- 3 szál újhagyma
- ½ piros chili (elhagyható)
- ½ csésze reszelt káposzta
- ½ csésze reszelt sárgarépa
- ½ csésze apróra vágott gomba
- 1 bögre babcsíra
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- Zöld-citrom lé
Elkészítés
- Egy kis tálban enyhén felverjük a tojásokat a szezámmaggal, majd félretesszük.
- Előkészítjük a felaprított/apróra vágott zöldségeket.
- Wokban felhevítjük a szezámolajat, amikor forró, hozzáadjuk az újhagymát, chilit (ha használunk) és a gyömbért. Egy percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a káposztát.
- Pár percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt és néhány csepp lime levet. Addig keverjük, amíg megpuhul. Körülbelül 5 perc múlva lekapcsoljuk a hőfokot, lefedjük és melegen tartjuk.
- Egy serpenyőben egy kanál növényi olajat felhevítünk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, hagyjuk szétterülni. Egy perc múlva beleöntjük a sült zöldségeket, és egy spatula segítségével egyenletesen elosztjuk, elkeverve a tojással. Amikor egyenletesen a felszíne, lefedjük.
- Két perc elteltével lejjebb állítjuk a hőfokot, és 8-10 percig pároljuk, amíg a lepény teteje megdermed.
- Ha azt szeretnénk, hogy a teteje barna és egy kicsit ropogós legyen, a serpenyőt a grill alá tehetjük 3-5 percre.
- A tojáslepényt egy nagy tányérra kicsúsztatjuk, és pár percig hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk, és tálaljuk.
- Ha parti falatként szeretnénk tálalni, akkor teljesen hűlni hagyjuk, majd kis kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk.
Kapcsolatos receptek
- Kínai receptek
- Tojáslepény receptek
- Parti falatok
Zest.hu