Partikra, vendégváró alkalmakra különleges falat lehet a kínai rákfasírt. Elkészítése roppant egyszerű és gyors, s mivel hidegen is nagyon finom, előre is el lehet készíteni.
Hozzávalók
- 10 dkg nyers garnéla rák (megpucolva)
- 10 dkg darált hús (sertés)
- 1 tojás (szétválasztva)
- 1 fokhagyma, aprítva
- 1 tk aprított koriander
- 1 ek reszelt gyömbér
- 3 csepp szezámolaj
- Olaj, só, bors
- Tálalás: koriander, snidling
Elkészítés
- A garnéla rákokat összeturmixszoljuk a tojás fehérjével, fokhagymával, gyömbérrel, szezámolajjal és korianderrel.
- Elkeverjük a darált hússal, majd megsózzuk, megborsozzuk. Kis (2-3cm-s) gombócokat formálunk és forró, bő olajban egy wokban aranysárgára sütjük.
- Papírtörölközőn lecsepegtetjük.
Tippek
- Hidegen és melegen is tálalhatjuk – díszíthetjük aprított korianderrel de akár snidlinggel is, tálaljuk koktél pálcikával vagy fogpiszkálóval.
- Remek kínai előétel vagy kínai teázás kiérőjeként.
- Hidegen tálaljuk bulikon, partikon chili szósszal.
- Az olaj lehet mogyoró vagy napraforgóolaj, lehetőleg hidegen préselt.
- A kínai rákfasírt ideális újévi étel, de egyéb partikon, vendégváró alkalmakon is remek parti falat lehet!
Kapcsolatos receptek
Zest.hu